21 Aralık 2013 Cumartesi

Ünlü Makyajı: Uygun Fiyatlı Ürünlerle Alexa Chung Makyajı!

Selamlar J
Günümüz stil ikonlarından olarak kabul Alexa Chung ‘un, günlük yaşamda tercih edebileceğimiz Alexa Chung’un uyguladığı '' Bronz Kahve tonlarda Smokey Eyes '' Makyajını da çok beğendim.

Düşündüm de, bu makyajı uygulasam, hangi makyaj ürünlerini kullanırdım ?... Bir de, uygun fiyatlı, herkesin Gratis , Watsons gibi kozmetik marketlerden çok rahat ulaşabileceği ürünler olsa bunlar…

Sonra şöyle bir derleyip toparlayıp sizlerle paylaşmaya karar verdim. Uzun bir post oldu umarım sıkılmadan sonuna kadar okursunuz :)

Alexa Chung Makyajı İçin Kendi Seçtiğim Malzemeler:  ( Hepsi denenmiştir ve tavsiye olunur J)



Ten Makyajı:

Loreal Lumi Magique Fondöten:  Şu ana kadar benim kullandıklarımın içinde en parlak bitişli fondöten. Cilde aydınlık ve canlı bir görünüm veriyor. Benim gibi kuru cilt sahipleri bayılacaklardır diye düşünüyorum. Cilt tipi yağlı  olanlar tek başına kullanamazlar ve üzerine bir pudra ile mükemmel görüntüye sahip olabilirler.  Fiyatı 40 TL civarında ama ben Watsons ya da Gratis’ ten %50 indirimle 20 TL gibi bir fiyata almıştım. İndirimleri takip edip kaçırmamanızı tavsiye ederim.
   
Rimmel Match Perfection Concealer:  Likit, hafif, çok sorunlu göz altlarına sahip değilseniz kapatıcılığı yeterli, aydınlık veren bir concealer. Daha kapatıcı olmasına ihtiyaç duyarsanız, kullandığınız kapatıcı üzerine aydınlatıcı amaçlı da kullanabilirsiniz. Ben yapısını, verdiği aydınlık görüntüyü çok seviyorum.  Fiyatı gayet uygun 15 TL civarı...

Rimmel Stay Matte Pudra: Makyajı sabitleyici ve kalıcı özelliği özellikle müthiş. Transparan olanı çok güzel. Tek kötü tarafı ambalajı oldukça basit ve kapağı kullanışsız. Fiyatı 13 TL civarı. Üstelik ben yine % 50 indirimle 6,5 TL ye almıştım. Süper!!

The Balm Bahama Mama Bronzer:  Mat ve soğuk kahve rengiyle kontür uygulaması için süper bir bronzer Bahama Mama… Kalıcılığı fena değil. Naturel görünümlü hafif makyaj yapmak istediğimde far olarak da kullanıyorum. Bir de Fiyatı çok cazip yanlış hatırlamıyorsam 25-30 TL arası bir fiyattı. Blogger arkadaşlarım çok iyi bilir ama bilmeyen bloğumu takip eden arkadaşlarım için bir bilgi; The Balm ürünleri, sadece Gratis’ler de satılıyor. The Balm ürünlerinin  ambalajlarına bayılıyorum. Çok eğlenceliler J



The Balm Mary Lou Manizer Aydınlatıcı: Tek kelimeyle müthiş bir aydınlatıcı ! Şampanya rengi toz bir ürün. Aydınlatıcıda  beyaz ya da pembe yerine şampanya rengini doğal duruşu ile daha çok tercih ederim. Makyajınızda mutlaka aydınlatıcı kullanın derin.  Sağlıklı ve aydınlık bir görünüm elde edersiniz. Hem de vurgulamak istediğimiz bölgeleri belirginleştirir. Elmacık kemiklerinin üst kısmına, kaş altına, burun ucu ya da ön bölgesine, göz pınarlarına, dudak üstüne ve far olarak da kullanabilirsiniz.

Yves Rocher Allık - No 30: Yves Rocher allıkları seviyorum. Çok tozutmadan, orta derece kalıcılığı olan ama müthiş kokan bir allık. 30 numarası da gül kurusu tonlarda çok doğal bir allık. Günlük kullanım için oldukça uygun. Bu makyajda bu tonu uygulamayı tercih ettim. Gramajı gayet iyi. Fiyatı 40 TL civarı. Sürekli indirim kampanyaları oluyor. Takip ederseniz çok uygun bir fiyata sahip olabilirsiniz. 

Göz Makyajı:

The Balm Put A Lid On İt - Far Bazı: Birçok High-End kozmetik markanın bazlarına rakip olacak kadar başarılı Put A Lid On İt ! Eğer göz kapaklarınız yağlı ise, göz makyajınızın kalıcı olmasını istiyorsanız, ya da birikmeler oluyorsa bir baz kullanmanızı tavsiye ederim. Özellikle bu makyajda smokey eyes makyaj yapacağımız için mutlaka olmalı. Fiyatı süper 27 TL. Tabi ben yine Gratis’in % 50 indiriminde kapmıştım J

Maybelline Color Tattoo On and On Bronze - Krem Far: Yumuşacık , minik ışıltılar barındıran yapısıyla harika bir ürün!  Pigmenti ve kalıcılığı çok yüksek… Smokey eyes makyajının vazgeçilmezi bence. Bu makyaj için seçtiğim, bronz kahve tonda bir krem far. İndirimsiz fiyatı ise 15 TL civarı…



Flormar Terracotta Quartet Far Paleti – No 82: Flormar farların içinde en sevdiklerimden, 4 renk barındıran bir palet. Fiyatı 30 TL ye yakın. Bu makyaj için kahve bronz tonlarda olanı seçtim fakat geniş bir renk yelpazesi var.

Avon Super Shock Göz Kalemi: Avon’un makyaj malzemelerini pek kullanmadım ama bu göz kalemi bir harika. Bazen bulunamıyor bile. Bayağı meşhur…Jel yapıda oluşu hem sürüm kolaylığı sağlıyor hem de çok kalıcı. Bir de vitamin içerikli.. Fiyatını hatırlamıyorum ama Avon kampanyalarından birine denk getirebilirsiniz. Şiddetle tavsiye ederim J

Maybelline Falsies Volume Express Maskara:  Uygun fiyata alabileceğiniz en iyi maskara diyebilirim! Kirpiklerinde hacim arayanlar için birebir. Eğimli fırçası sayesinde sürerken kirpiklerinizi de kıvırıyor.  Fiyatı yaklaşık 15 TL gibi idi. Smokey eyes makyaj yaparken ya kirpiklerinizi çok yoğun gösterecek bir rimel kullanmalı ya da takma kirpik kullanmalısınız. Bu makyajda takma kirpik etkili falsies maskarayı tercih ettim.


Essence Kaş Kiti: Kaş ürünlerine özellikle çok önem veririm. Dolayısıyla çok ürün denedim. Elimde epey güzel kaş farları ve kalemleri var ama bugün uygun fiyatlı iyi bir ürün önereceğimden Essence ‘in bu kaş kitini tavsiye ederim. Kit' in içinden 2 renkte far,1 adet eğik uçlu far fırçası ve 3 adet kaş şekili olan şablon çıkıyor. Ama şablonları kullanmanızı tavsiye etmem, komik sonuçlar çıkabilir J  Kaş rengiyle uyumlu ve en önemlisi içinde kızıllık yok. Fiyatı da 8 TL J

Dudak Makyajı:

Essence Dudak Kalemi Satin Mauve : Bence en iyi dudak kalemlerinden biri diyebilirim. Hem kalıcı hem çok yumuşak. Sadece ruj olarak bile kullanabilirsiniz.

Essence Dudak Kalemi Satin Mauve : Bence en iyi dudak kalemlerinden biri diyebilirim. Hem kalıcı hem çok yumuşak. Sadece ruj olarak bile kullanabilirsiniz. Essence ise çok tatlı bir nem veriyor. Fiyatı 3,5 TL gibi komik bir rakamJ  Bu makyaj için Satin Mauve rengini tercih ettim.

Rimmel London Kate Moss Ruj No 07: Kalıcılığı hiç fena değil. Dudakları kurutmuyor. Fiyatı çok uygun, 13 TL . Süper nude bir ruj. Bende epey bir rengi var. Bu makyaj için 07 yi seçtim. 



Eveeet …Seçtiğim ürünler bu kadar... Uygulamaya geçme zamanı J

İlk olarak her zamanki gibi temiz cildimizi, nemlendirmekle başlıyoruz. Ardından nemli bir sünger ya da fırça yardımıyla fondötenimizi tampon ve dairesel hareketlerle tüm yüzümüze uyguluyoruz. Göz kapaklarımıza far bazımızı nazikçe sürüyoruz ki diğer ürünleri uygularken kurumuş olsun. Göz altlarımızı ve yüzümüzde özellikle kapatmak istediğimiz leke ve sivilceleri concealer ile kapatıyoruz.  Büyük bir pudra fırçası ile transparan pudra ile üzerinden hafifçe geçip sabitliyoruz. Ben genellikle göz altı kapatıcısı ile alın, burun, çene gibi gün içinde yağlanmaya müsait olan bölgeleri sabitlemek için sadece bu bölgelere pudra kullanıyorum.

Şimdi de göz makyajımıza geçelim. 
Önce krem farımızı çok taşırmadan göz kapaklarımıza ve ince uçlu bir fırça yardımıyla alt kirpik diplerimize sürüyoruz. Sonra gölgeleme işlemine başlıyoruz. Bronz kahve farımızı göz kapaklarımızın kırışıklık bölgesi denilen çukur bölgeye sürüp bir far karıştırma fırçasıyla iyice dağıtıp renklerin kaynaşmasını sağlıyoruz. Aynı işlemi alt kirpik diplerimize de uyguluyoruz. Siyah göz kalemini üst ve alt kirpiklerimizin iç kısımlarına sürüyoruz. Bu makyajda kirpik diplerimizin  dışına veya üstüne kalem ya da eyeliner sürmüyoruz. Sadece koyu tonda olan far ile üst ve alt kirpiklerine fırça ile ince bir hat olarak vurguluyoruz. Böylece kirpik diplerimiz belirginleşiyor. Şimdi önemli bir vurgu yapacağım.  Mümkün olduğunca Kirpik Kıvırıcısı ile kirpiklerimizi kıvıralım. Bu maskaranızın performansı açısından da önemli. Deneyin aradaki farkı göreceksiniz. Ardından maskaranızı bol bol kirpik diplerinden bastırarak yukarıya doğru ve zig zag hareketlerle sürüyoruz. Son olarak eğik açılı bir kaş fırçası ile uygun renkte kaş farı ile kaşlarımızdaki boşlukları dolduruyoruz.

Sıra geldi yüzümüzün hatlarını belirginleştirmeye ya da başka bir deyişle kontürleme işlemine;
Fırça ile Bronzer’ dan bir miktar alarak ürünün fazlasını silkeliyoruz. Elmacık kemiklerimizin altına, çene kemiğimize, gıdı bölgemize, alnımızın şakak bölgesine, burun kenarlarımıza ve burun ucumuzun altına kısaca yüzümüzde inceltmek istediğimiz alanlara gölgeleme uyguluyoruz.  Sonra da aydınlatıcımızı yine bir fırça yardımıyla alıp elmacık kemiğimizin üst kısmını, alnımızın ortasını, burun ön bölgemizi, çenemizi, dudak üstünü, kaş altını, üstünü ve göz pınarlarımızı aydınlatıyoruz. Allığımız ile de yanaklarımızı hafifçe renklendiriyoruz.

Son olarak dudak makyajımıza geçiyoruz…
Her zaman öncelikle bir dudak balmı ile dudaklarımızı nemlendiriyoruz. Dudaklarımızda kuruma var ise dudak peelingi uygulamayı da atlamıyoruz. En kötü ihtimalle evlerimizde olan bildiğimiz toz şeker veya kahve ile peeling işlemini yapabiliriz. Aynı işi görecektir J
Nemlendirme işlemi de tamamsa dudak çevremizi belirginleştirmek için dudak kalemi ile dudak çevremizi fazla dışına taşmadan çiziyoruz.  Rujumuzu da uygulayıp bitiriyoruz.

İşte Alexa Chung ‘un da yaptığı Bronz Kahve tonlarda Smokey Eyes Makyajı uygulamamız tamamdır :) 
Umarım keyifle okumuşsunuzdur ve sizlere fikir verebilmişimdir.  

Bu makyajı uygulamak için sizin de önerebileceğiniz uygun fiyatlı ürünler var mı? Paylaşırsanız mutlu olurum..
Yeni bir postta buluşmak üzere J

Sevgiyle Kalın…
Seçil

4 yorum:

  1. ya çok güzel anlatmışsın ama keşke kendine yaparken fotoları çekerek destekleseydin :) çünkü gerçekten sık kullanılabilecek bir şey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Daha fotoğraf düzeneğini ( ışık, çekim yapacağım yer alan vs ) kuramadım. Yakında fotoğraflı makyaj postlarıma da başlayacağım :)

      Sil
  2. Merhaba canım blogunu takibe aldım bana da beklerim. Çekilişe de katılmak istersen iki ayrı çekiliş düzenliyorum. Sevgiler..

    YanıtlaSil